Ayakkabı Nasıl Bağlanır? Ayakkabı Bağlama Teknikleri

Ayakkabı Nasıl Bağlanır? Ayakkabı Bağlama Teknikleri

Ayakkabı Nasıl Bağlanır? Ayakkabı Bağlama Teknikleri

Ayakkabıların belli bir bölümü bağcıklı olacak bir yapıya sahip. Ayakkabı bağlama alanında da belli başlı teknikler ile şimdi daha basit ve pratik bir şekilde bağlama işlemi yapılır. Özellikle küçük çocuklar için bağlama işi bir mesele haline dönüşür. Bu çoğu zaman yetişkinler için de olmaktadır. Bunun için çok pratik denecek bazı yöntemler vardır. Bu yöntemler eşliğinde şimdi daha kısa sürede ve rahat bir şekilde ayakkabı bağlama işlemi sorun olmaktan çıkacak. Özellikle çoğu kişiler için bu işlem bir stres haline de gelir. Ancak basit birkaç yöntem ile herhangi bir stres durumu yaşanması söz konusu olmaz. Ayakkabı bağlama alanında birçok kişi çok fazla zaman harcar. Hatta bu konuda çok fazla efor sarf etme durumu da söz konusu olur. Ancak çok basit teknik ve yöntemler ile şimdi bu tür bir efor sarf etme durumu söz konusu olmaz. Sadece her gün pratik yapılarak bu tür teknik ve yöntemler çok kısa bir süre içinde öğrenilebilir. Çünkü bağcık alanı ayakkabı üzerinde bulunan çeşitli ipliklerle alakalı olan bir yapıyı kapsar. Bu yapılar üzerinde uygulanacak olan çeşitli yöntemler ile şimdi işlem zahmet olmaktan çıkar. Bu da size artı olacak şekilde zaman kazandırır. Üstelik bağcıklı ayakkabı giymek isteyenler için de alternatif olur.

Ayakkabı Bağlama Teknikleri

Belli başlı teknikler ile ayakkabı bağlama artık daha zevkli bir hale dönüşür. Bunlar içinde iplikleri katlayarak bağlama ilk sırada yer alır. Özellikle bağcık kısmı çok uzun olanlar için bu yöntem önerilir. Bu yöntem ile bağcık kısa bir hale getirilir. Böylece bağlama esnasında herhangi bir sorun yaşanması durumu söz konusu olmaz. Çünkü bağcık ipi çok uzun olduğu zaman bağlarken birden fazla olacak şekilde düğüm atma durumu ortaya çıkar. Bunun dışında düğüm sağlam olsa bile bağcık çözülebilir. Çünkü uzun bağcıklar yolda çok fazla hareketli olunduğu zaman açılabilir. Bu da size yürürken sorun çıkartabilir. Tüm bunlar bilinmelidir. Ayakkabı bağlama yöntemleri ile artık uzun bağcık sorunu bir sorun olmaktan çıkar. Bunun için sadece her iki tarafta bulunan  bağcılar ikiye katlanır. Yani tek bir bağcık haline getirilir. Bu yolla düğüm atma aşamasına geçilir. Böylece düğümler daha basit ve pratik bir yapıda atılmış olunur. Ayakkabı bağcığı ne kadar kısa olursa o kadar basit bir şekilde atılma durumu ortaya çıkar. Özellikle bir ya da iki kere düğüm atılması yeterli olacaktır. Sonrasında çok fazla hareketli olunsa bile bu bağcıkların çözülmesi gibi bir durum söz konusu olmaz. Özellikle spor & sneaker ayakkabılar bağcıklar çift katmanlı oldukları için daha sert ve dayanıklı bir yapıya dönüşür. BU da size yürürken daha çok avantaj sunar.

Kelebek Bağcık Modeli

Kelebek bağcık modeli birçok kişi tarafından en çok sevilen bağcık modelleri arasında yer alır. Ayakkabı bağlama yöntemleri içinde en çok ilgi gören kelebek bağcıktır. Özellikle dışarıdan bakıldığı zaman göze hitap etme durumu da burada karşınıza çıkar. Yani hem hoş duruşu hem de dayanıklı yapısı ile kelebek bağcık daha çok tercih edilir. Kelebek bağcık modeli için her iki tarafta bulunan bağcıklar alınarak iki parmağın ortasına geçirilir. Daha sonra bunlar katlanarak birleştirilir. Tıpkı bir kurdele modeli alması sağlanır. Bu kurdele modeli olduğu için özellikle bundan dolayı kelebek ismini alır. Hem görüntü olarak hem de açılmama konusunda sizlere fayda sunar. Ayakkabı bağlama yöntemleri içinde göze çarpan bir model olarak da tasvir etmek mümkün. Sadece bağcık ipi çok ince ise eğer  bunun için çift bağlama yöntemi uygulanabilir. Eğer ince iplikli ise bu durumda açılma gibi bir durum söz konusu olabilir. Bunu göz önünde tutarak çift bağlama modeline gidilebilir. Çift bağlama tek düğüm atıldıktan sonra kelebek modeline dokunulmadan üzerinden yapılan bağlama olarak tanımlanabilir. Böylece bağcık sistemi daha dayanıklı olan bir yapıya sahip olur. Bu bağlama modeli ile oldukça şık bir görünüm elde etmek de mümkün. Sadece çok dikkatli bir şekilde yapılması gereklidir. Böylece ortaya çok şık bir görüntü çıkacaktır.

Gizli Bağcık Modeli

Bğcık modelinin görünmesini istemeyen kişiler için gizli bağcık denilen bir model ön plana çıkar. Bu model ayrıca çok basit ve pratik bir alt yapıya da sahip. Ayakkabı bağcığı bağlama teknikleri içinde en çok kullanışlı olan teknik olarak geçer. Çünkü  burada bağcık hem sağlam olur hem de görünmez bir yapıya sahip. Bunun için bağcıklar çift katmanlı olacak şekilde bağlanır. Bu bağlama işlemi bittikten sonra da sıra bağcıkları ortadan kaldırmaya gelir. Bunun için ayakkabının ön kısmında tam bağcığın altında yer alan aralığa bağcık iliştirilir. Ancak bu işlem yapıldıktan sonra bağcık tekrardan kontrol edilmelidir. Çünkü burada bağcığın ilişen yerden tekrar çıkması gibi bir durum söz konusu olabilir. Bu durum göz önüne alındığı zaman ortaya bağcıksız bir ayakkabı çıkar. Kimi bireyler bağcık görmek istemez. Yani bağlama aparatının ön planda olmasını istemezler. Böyle bir durum söz konusu olduğu zaman bu teknik ile hızlı bir şekilde bağcık bağlanabilir. Böylece bağcık gizlenmiş olur hem de şık bir görüntü ortaya çıkmış olur. Bugün birçok birey bu bağlama modelini tercih eder. Çünkü bu model ile bağlanan bağcıkların açılma olasılığı da oldukça düşüktür. Bu da bağcığın kullanımını daha çok arttırır. Bu tür teknik ve yöntemler her bağcıklı ayakkabı için rahatlıkla uygulanabilir. Sadece doğru yapılması bir gerekliliktir.

Klasik Bağlama Modeli

Klasik bağlama modeli ile birlikte şimdi bağlama işlemini hızlandırabilirsiniz. Ayakkabı bağcığı bağlama teknikleri içinde en çok tercih edilenler arasında yer alır. Bu bağlama modeli çok basit bir yapıya sahip. Bunun için öncelikle her iki yanda bulunan bağcıklar alınır. Bunlar çift düğüm yolu ile birbirine bağlanır. Bağlandıktan sonra da sağlamlığı kontrol edilir. Sadece bu kadardır. Klasik bir bağlama tekniği olduğu için burada her hangi bir model verme durumu da söz konusu olmaz. Ancak burada şuna dikkat etmekte fayda vardır. Bu tür bağlama teknikleri kısa bağcıklar için uygundur. Yani uzun bağcık modelleri için uygun değildir. Bu tür bağlama modeli klasik yapıya sahip olduğu için kısa bağcıklar için oldukça uygundur. Klasik bağlama yöntemi tüm teknikler içinde en basit ve hızlı olan yöntem olarak bilinir. Bu da bağcık modelini daha kullanışlı bir hale getirir. Bu alanda en kullanışlı modeller arasında sayılabilen bir tekniktir. Üstelik uygulama bakımından da her hangi bir zorluk yaşatması söz konusu olmaz. Hem genç hem de yetişkin olan birçok kişi tarafından rahatlıkla uygulanabilir. Bu alanda daha birçok bağcık modeli ile tanışabilirsiniz. Böylece bağcıklı ayakkabı giymek artık bir sorun olmaktan çıkar. Bağcıklı ayakkabıyı kendiniz için bu yöntemler eşliğinde pratik hale getirebilirsiniz. Ayakkabı bağcığı bağlama teknikleri ile tanışarak hayatı daha kolay hale getirebilirsiniz.

Etiketler: ayakkabı bağlama
Ağustos 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR